SERVISNE INFORMACIJE, PETAK, 09. JUNI 2017.

Prema zvaničnim infomracijama koje smo dobili ovog jutra za period od 08.06.2017. godine od 08:00 sati do do 09.06.2017. do 08:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, niti krivičnih djela
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija

SAOBRAĆAJ

  • Svi putevi na području općine Bužim su prohodni, saobraćaj se odvija bez ograničenja osim na dijelu RP 401 B Bužim-Cazin u naselju Konjodor-Jusići zbog oštećenja kolovoza od klizišta u dužini od 30 metara saobraćaj se odvija naizmjenice jednom trakom

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nezgode)     

  • Nije bilo saobraćajnih nesreća

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitnoj službi Doma zdravlja Bužim za pomoć se tokom prethodnih 24 sata obratilo 20 pacijenata, od koji je 1 upućeno na dalje liječenje u bolnicu u Bihać. Dežurni doktor bio je Hušić dr. Ramiz.

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje, snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uglavnom uredno.
  • Planiranom dinamikom odvijaju se  odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

STANJE NA PUTEVIMA BIHAMK

Prema podacima iz BIHAMK-a, jutros se u većem dijelu BiH saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca. Posebno frekventno u popodnevnim i večernjim satima bit će na svim prilazima Zenici (zbog održavanja nogometne utakmice). Apeluje se na vozače da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Jutros se slabije saobraća i na GP Velika Kladuša – Maljevac. U poslijepodnevnim satima očekuje se pojačan promet vozila na ulazu u BiH.

PROGNOZA VREMENA

Danas u BiH sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Biometeorološka prognoza je povoljna. Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz izraženiji osjet sparine tokom poslijepodneva. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanijih perioda.

NA DANAŠNJI DAN

Danas se obilježava Međunarodni dan arhiva. Cilj je skrenuti pažnju šire javnosti ali i institucija vlasti na važnost arhivske djelatnosti. Obilježavanju ovog dana priključila se i BiH ukazujući na jedan od osnovih izazova s kojim se suočavaju arhivi u našoj državi, a to je digitalizacija arhivske građe.

 

 

 

By admin