UZ PODRŠKU NAVIJAČA MOŽEMO SE NOSITI SA ŠPANIJOM I IZNENADITI JE

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine spremna je za okršaj sa Španijom u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj.

Sastav gostiju

Zmajevi će crvenu furiju dočekati sutra od 18 sati u Skenderiji, a srednji bek naše selekcije Marko Tarabochia u razgovoru za Oslobođenje kaže da se možemo nositi sa Špancima.

– Naravno da se možemo nositi s njima, jer i mi imamo veliki kvalitet. Znamo da će oni doći bez nekih važnih igrača, ali to ništa ne znači jer se radi o izuzetno kvalitetnoj selekciji. Nama je najbitnije da mi razmišljamo o sebi i o tome šta mi možemo pružiti, a ne o Španjolcima, govori Tarabochia i nastavlja:

– Stvarno odlično radimo i zadovoljni smo onim što pružamo na terenu. Trebamo pojačati odbranu, a trudimo se da što više trčimo kako bismo nadtrčali Španjolce. Ponavljam, mnogo toga će zavisiti od nas i iskreno vjerujem da se možemo nositi s njima i da ih možemo iznenaditi.

Srednji bek naše reprezentacije kaže da se bh. rukometaši neće opustiti, bez obzira na sastav Španije.

– Aguinagalde možda jeste najbolji pivot na svijetu, ali ako pogledate sastav Španjolaca, onda vidite veliku kvalitetu i vidite da ne muče muku sa izostancima, govori Tarabochia, koji je pozvao navijače da u što većem broju dođu u Skenderiju.

– Navijači su u svakom meču bili uz nas i davali su nam veliku podršku. Stvarno su bili fantastični i ja se najiskrenije nadam da će tako biti i u Skenderiji, riječi su Tarabochije.
Našeg reprezentativca smo zamolili da nam prokomentariše i sezonu njegovog kluba Wisle iz Plocka.

– Nesretno smo ispali iz Lige prvaka, a iako smo pobijedili Sillkeborg, nismo prošli dalje, jer je danski tim bio bolji od Kiela. Što se tiče poljskih takmičenja, nažalost, ponovo nismo uspjeli srušiti Kielce. U Kupu smo lagano poraženi, dok smo se u prvenstvu borili i u finalnoj seriji nismo nikad bili bliže osvajanju naslova, ali smo, ipak, ostali kratkih rukava, ističe Tarabochia, koji će ostati dio ekipe i naredne sezone.

Odlični uslovi

– Da, ostajem, jer imam ugovor još dvije godine. Stvarno sam prezadovoljan uslovima i kako sam prihvaćen, tako da nema potrebe da uopšte razmišljam o promjeni sredine, završio je Tarabochia.

Što se tiče selekcije Španije, ona će danas doći u BiH, te će večeras odraditi prvi trening. 

 

By admin