POZIV NA PROMOCIJU KNJIGE “MOJ OSMIJEH JE MOJA OSVETA“

JU «Centar za kulturu, sport i informisanje» Bužim organizuje promociju drugog izdanja knjige «Moj osmijeh je moja osveta“ autorice Dževe Avdić, izdanje Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.

Svojim prisustvom doprinesite trajnom sjećanju na sve nevino stradale tokom agresije na našu državu. Doprinesite na sebi svojstven način sjećanju na genocid u Srebrenici, čije preživljavanje će na iskren, emotivan ali i bolan način podijeliti s vama žrtva genocida…Saznajte zašto žrtva 20 godina nakon traume mora da progovori, ali i zašto je nastao ovaj autobiografski zapis preživjele žrtve genocida tada devetogodišnjakinje…

Na promociji će biti svakako govora o bitnom slijedu događaja, odnosno nastanku istoimene knjige na CD-u za potrebe korisnika Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH.

Promotor i moderator promocije je profesorica bosanskog jezika, književnosti i historije Edina Japić Hadžić.

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas da budete naši gosti, dobrodošli. Promocija će se održati 15. jula 2017. godine u Maloj sali Centra za kulturu, sport i informisanje u subotu sa početkom u 19:30 sati.

By admin