ODRŽAN DIJALOG 2: PREDSTAVLJENE INICIJATIVE MLADIH OPĆINE BUŽIM

U sklopu projekta Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini koji se implementira i u Bužimu, u Maloj sali Centra za kulturu, sport i informisanje Bužim, u ponedjeljak, 10. jula, održan je Dijalog 2 na kojem su prezentirane inicijative, projektni prijedlozi mladih koji su ove ideje iznijeli kroz Dijalog 1.

Mladi su okupljeni oko dvije ideje: “Rahat zona” – osposobljavanje prostora za mlade u MZ Radoč i izgradnja street workout parka kod MSŠ “Bužim».

Na prezentacijama su mladi predstavili ideju, aplikacionu formu te govorili o procesu izrade iste. Važno je napomenuti da je većini mladih uključenih u ovom projektu ovo prvi susret sa izradom projekata. Komisija u sastavu koordinatora IOM-a u Bužimu, Merime Račić Durić i Baltić Huse, predsjednika MZ Radoč, Odobašić Ermina, profesora iz MSŠ “Bužim”, Vilić Elvira te Šabić Medina dala sugestije za doradu aplikacionih formi, a obje inicijative su prošle dalje u finalni izbor projekata.

Mladi su izrazili svoje zadovoljstvo i zahvalnost načelniku Općine Bužim, Duraković Zikriji, direktoru MSŠ “Bužim», Talić Mehmedu, profesoru Fikretu Abazoviću, predstavnici OŠ “Čavnik”, Erdić Refiji, te mladima i roditeljima koji su svojim dolaskom izrazili podršku te ih time podstaknuli i na veći angažman i rad.

Mladi nastavljaju raditi na idejama koje su zamislili, pored projekata grade i vlastite kapacitete, a uskoro će rezultati njihovog rada biti vidljivi i za ostatak zajednice.

Ovaj dijalog je realiziran u sklopu projekta Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH, kojeg sprovodi IOM, a podržan je od strane USAID-a te ambasada Velike Britanije i Italije.

FOTO

Za više slika #Centar za kulturu, sport i informisanje

By admin