SERVISNE INFORMACIJE, SRIJEDA,  19. 07. 2017.

Prema zvaničnim infomracijama koje smo dobili ovog jutra za period od 18.07.2017.godine od 08:00 sati do 19.07.2017. godine do 08:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira
  • Nije bilo intervencija bužimskih vatrogasaca

SAOBRAĆAJ

  • Svi putevi na području općine Bužim su prohodni, saobraćaj se odvija bez ograničenja osim na dijelu RP 401 B Bužim-Cazin u naselju Konjodor-Jusići zbog oštećenja kolovoza od klizišta u dužini od 30 metara saobraćaj se odvija naizmjenice jednom trakom

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nezgode)     

  • Nije bilo saobraćajnih nezgoda

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitnoj službi Doma zdravlja Bužim za pomoć se tokom prethodnih 24 sata obratilo 24 pacijenata, od kojih je jedan pacijent upućen na dalje liječenje u bolnicu u Bihać. Dežurni doktor bio je Hivzo dr. Kurtanović.

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Zbog povećane potrošnje, redukcija vode u vremenskom periodu od 23:00 do 06:00 sati za potrošače koji se vodom snabdjevaju sa izvorišta Musići.
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno
  • Planiranom dinamikom odvijaju se  odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

STANJE NA PUTEVIMA BIHAMK

Stanje na cestama 19. 07. 2017. u 07 : 00 sati

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-470 Tuzla-Dubrave u mjestu Par Selo, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja, potpuno obustavljen. 

Na ostalim putevima u BiH nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja. Vozi se uz povoljne vremenske uslove, a frekvencija vozila u jutarnjim satima, pojačana je u gradskim centrima. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju.

Aktuelni su radovi na izgradnji pristupne ceste u mjestu Brankovići na magistralnom putu M-17 Maglaj-Žepče. U vremenu od 07:30 do 17:30 sati, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Kraći zastoji mogući su i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

PROGNOZA VREMENA

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne je moguć pljusak kiše, ponegdje praćen grmljavinom. Vjetar, slab do umjeren, u Hercegovini i na zapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima promjenljivog smjera. Dnevne temperature od 29 do 34, na jugu do 36 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Tokom jutra će biti ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od štetnog sunčevog zračenja i vrućine. U unutrašnjosti će opšta slika biti nešto ljepša, u odnosu na sjever zemlje i Hercegovinu.

By admin