ČLANOVI UMB OČISTILI I UREDILI PARK “BORIĆI“

Zahvaljujući entuzijazmu mladih ljudi iz Udruženja Mladih Bužim koji su uz pomoć Općine odradili odličan posao i uredili eko park “Borići“ ili kako su ga oni nazvali UMB Park,  povodom obilježavanja akcije Let’s do it upriličeno je i svečano otvorenje u mjesecu aprilu ove godine.

Svega nekoliko mjeseci trebalo je nesavjesnim pojedincima da pokažu svoj odnos prema prirodi, parku, radu i entuzijazmu mladih koji su uložili u ovaj projekat.

Naime,  pojedinci su, iako postoje postavljene korpe i vreće za smeće pokazali da je praktičnije smeće bacati negdje pored korpi i vreća.

Tako su ovih dana članovi UMB-a po ko zna koji put uradili čišćenje parka i vratili u prvobitno stanje. Iz udruženja mole sve one koji koriste park da se odgovorno i savjesno ponašaju prema prirodi, da smeće odlažu u korpe i vreće za smeće a ne po parku, te su najavili da će uskoro biti postavljene nadzorne kamere.

Ovaj park nalazi se nadomak samog centra grada a trenutno je uređeno oko dva kilometra pješačkih staza i postavljene klupe za odmor, ljuljačke za djecu, i korpe za smeće.

By admin