SERVISNE INFORMACIJE, PETAK,  28. 07. 2017.

Prema zvaničnim infomracijama koje smo dobili ovog jutra za period od 27.07.2017.godine od 08:00 sati do 28.07.2017. godine do 08:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira
  • Nije bilo intervencija bužimskih vatrogasaca

SAOBRAĆAJ

  • Svi putevi na području općine Bužim su prohodni, saobraćaj se odvija bez ograničenja osim na dijelu RP 401 B Bužim-Cazin u naselju Konjodor-Jusići zbog oštećenja kolovoza od klizišta u dužini od 30 metara saobraćaj se odvija naizmjenice jednom trakom

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nezgode)     

  • Nije bilo saobraćajnih nezgoda

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitnoj službi Doma zdravlja Bužim za pomoć se tokom prethodnih 24 sata obratilo 26 pacijenata, od kojih je dvoje  pacijenta upućeno na dalje liječenje u bolnicu u Bihać. Dežurni doktor bio je Ramiz dr. Hušić.

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Zbog povećane potrošnje, redukcija vode u vremenskom periodu od 23:00 do 06:00 sati za potrošače koji se vodom snabdjevaju sa izvorišta Musići.
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno
  • Planiranom dinamikom odvijaju se  odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

STANJE NA PUTEVIMA BIHAMK

Stanje na cestama 28. 07. 2017. u 07 : 00 sati

Prema podacima iz BIHAMK-a, u većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom kolovozu. Zbog radova na asfaltiranju ulice „Zuhdije Žalića“ u Velikoj Kladuši vozačima se i dalje preporučuje da za saobraćaj koriste dio zaobilaznice pored Gradske sportske dvorane. I večeras će u terminu od 19:00h do 01:00h u centru Velike Kladuše biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja zbog održavanja sadržaja manifestacije „Kladuško ljeto 2017“. Za saobraćaj će se koristiti alternativni putni pravci, odnosno sporedne ulice grada. Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, do 29.07. od 17:30 do 00:00h, biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce. Dani vikenda su pred nama, tako da se tokom dana očekujem pojačan promet vozila i duža zadržavanja na većini graničnih prelaza. Zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

PROGNOZA VREMENA

Danas će u našoj zemlji preovladavati većinom sunčano uz umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Opšta slika je povoljna. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi. Drugi dio dana proteći će uz više temperature stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim naporima. Također je neophodno posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

By admin