SERVISNE INFORMACIJE ZA PERIOD  28. 07. – 31.07. 2017.

Prema zvaničnim infomracijama koje smo dobili ovog jutra za period od 28.07.2017.godine od 08:00 sati do 31.07.2017. godine do 08:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Jedno narušavanja javnog reda i mira
  • Nije bilo intervencija bužimskih vatrogasaca

SAOBRAĆAJ

  • Svi putevi na području općine Bužim su prohodni, saobraćaj se odvija bez ograničenja osim na dijelu RP 401 B Bužim-Cazin u naselju Konjodor-Jusići zbog oštećenja kolovoza od klizišta u dužini od 30 metara saobraćaj se odvija naizmjenice jednom trakom

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nezgode)     

  •  Jedna saobraćajna nesreća sa materijalnom štetom                             

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitnoj službi Doma zdravlja Bužim za pomoć se tokom izvještajnog perioda obratilo 70 pacijenata, od kojih je pet poacijenta upućeno na dalje liječenje u bolnicu u Bihać. Dežurni doktori bili su Kazaferović-Sijamhodžić dr. Fadila i Šahinović dr. Rifet.

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Zbog povećane potrošnje, redukcija vode u vremenskom periodu od 23:00 do 06:00 sati za potrošače koji se vodom snabdjevaju sa izvorišta Musići.
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno
  • Planiranom dinamikom odvijaju se  odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

STANJE NA PUTEVIMA BIHAMK

Stanje na cestama 31. 07. 2017. u 08 : 23 sati

Povoljni vremenski uslovi i dobra prohodnost većine putnih pravaca, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u našoj zemlji. I pored toga, apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima Doljani i Izačić na izlazu iz naše zemlje, a čeka se od 40 do 60 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su nešto kraća.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

PROGNOZA VREMENA

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima, lokalni pljuskovina i grmljavina su mogući u istočnim i centralnim područjima Bosne i istočnim i jugoistočnim područjima Hercegovine. Vjetar uglavnom slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 37, na jugu zemlje do 39 stupnjeva.

U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34 stupnja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Opšta slika će biti lošija u odnosu na protekli period. Visoke temperature tokom dana i sve izraženiji nedostatak svježine u noći, nepovoljno će djelovati na većinu ljudi. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. Preporučljivo je provoditi mjere zaštite od sunca.

By admin