ZAVRŠENA V MEMORIJALNA GRADSKA ULIČNA TRKA «STARI GRAD-TURBE»

U okviru trećeg dana obilježavanja manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima održana je peta memorijalna Gradska ulična trka Stari grad-Turbe. Učesnici su bili podijeljeni u šest kategorija.

Manji uzrasti su bili podijeljeni u tri kategorije: predškolski uzrast, djeca do šestog razreda i djeca od šestog do devetog razreda.

Odrasli učesnici su također bili podijeljeni u tri kategorije junior od 15 do 18 god., seniori  od 18 do 50 god i veteran preko 50 god.

Start za učesnike starije od 15 godina je bio na Strarom gradu, dok su mlađe kategorije trčale određene kraće relacije za svaki uzrast.

Ove godine učešće je uzelo preko 60 učesnika u svim kategorijama. Kao i ranijih godina ova utrka je okupila brojne goste-takmičare iz susjednih općina Cazina, B. Krupe i V. Kladuša.

Svim učesnicima su dodijeljene diplome a za najbolje su obezbijeđene medalje. Nakon toga je upriličeno druženje za sve učesnike.  Na ovogodišnjoj utrci prijavilo se više djece što je svakako dobar  način prenošenja istine na mlađe naraštaje.

Više slika #JU «Centar za kulturu, sport i informisanje»

By admin