“MRAMOR ČIČKO BUŽIM“ POBJEDNIK OVOGODIŠNJEG MALONOGOMETNOG TURNIRA “IZET NANIĆ”

Sinoć je odigrana i posljednja utakmica ovogodišnjeg 21. tradicionalnog malonogometnog Memorijalnog turnira “Izet Nanić” gdje su ljubitelji malog fudbala mogli uživati u odličnim majstorijama i vrhunskim potezima koje je publika aplauzima vrijedno nagrađivala.

Za seniorski dio turnira prijavile su se 44 ekipe koje su bile raspoređene u grupnu fazu takmičenja. Tako je turnir počeo s 12 grupa sa po tri ekipe i 4 grupe sa po 2 ekipe u grupi. U daljni tok takmičenja iz svake grupe plasirale su se dvije najbolje ekipe koje su se plasirale dalje i na taj način dobili smo parove 1/16 finala, a zatim 1/8, 1/4, 1/2 finale, te na kraju i finalni par 21. Memorijalnog malonogometnog turnira Izet Nanić gdje su se sastale ekipe “Mramor Čičko Bužim“ i “Putnik prevoz“.

U odličnoj nogometnoj predstavi više nogometnog znanja i vještina pokazala je ekipa “Mramor Čičko Bužim“ koja je na kraju slavila rezultatom 2:1.

Utakmicu za 3. mjesto seniorske kategorije odigrale su ekipe “Denaro“ i “Farmeri Bužim“ gdje je bolja bila ekipa “Denara“ koja je slavila rezultatom 2:0.

Za djecu u kategoriji U15 (2002. godište i mlađi) prijavilo se 14 ekipa, dok je u kategoriji U13 (2004. godište i mlađi) prijavilo 8 ekipa gdje se igrao nokaut sistem. U kategoriji U13 u finalu su se sastale ekipe “Banana Joks“ i MNK “Hamza” gdje je bolja bila ekipa “Banana Joks“ koja je slavila rezultatom 2:0. Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojila je ekipa “Mahmić most“.

U kategoriji U15 u finalu su se sastale ekipe “Pit stop“ i “Zmajevi Vrnograč“ koja je završena rezultatom 1:1 da bi nakon izvođenja penala više sreće imala ekipa “Pit stop“ koja je slavila rezultatom 3:2, dok je ekipa “Malo Sarajevo“ zauzela treće mjesto. Za obje kategorije dodijeljene su pehari, medalje i novčane nagrade za tri prvoplasirane ekipe.

Najbolji strijelac ovogodišnjeg turnira je Emir Hasanović (Putnik prevoz), najbolji igrač Halid Delić (Mramor Čičko Bužim), dok je najbolji golman Kenan Grošić (Putnik prevoz).

Prije samog proglašenja najboljih ekipa i ove godine dodijeljene su zahvalnice za nesebičnu pomoć sudcima  u realizaciju malonogometnog turnira a njihova imena su: Hasan Brkić, Haris Kudelić i Rašid Hašić.

Također su dodijeljene i plakete navijačkim skupinama “Horde zla“ (FK “Sarajevo”), “Manijaci“ (FK “Željezničar”) i “Gerila“ (NK “Travnik”) jer su se sjetile i odale počast generalu Izetu Naniću na svojim utakmicama.

Pehar pobjedniku i nagradu prvoplasiranoj ekipi uručio je načelnik općine Bužim Zikrija Duraković.

Cjelokupan turnir ponudio je majstorije nogometnih majstora koje su gledaoce na trenutke ostavljale bez daha. Imena igrača, posjeta, odlični potezi haklera su opravdali status najboljeg i najmasovnijeg turnira na ovim prostorima. Podsjećamo pobjednici su nagrađeni iznosom od 1.500 KM, drugoplasirana ekipa dobila je 700 KM dok je trećeplasirana ekipa nagrađena iznosom od 300 KM.

FOTO

Više slika pogledajte na slijedećim linkovima

Revijalna utakmica veterana 505. vs 503.           Finalne utakmice  U-13 i U-15               Finalne utakmice Seniori

By admin