U TOKU SU ZAVRŠNI RADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKE DVORANE BUŽIM

Sportska dvorana Bužim jučer je osvanula u novom “ruhu”. Naime, danas je završena fasada koja se radila proteklih nekoliko dana. Od posljednjeg izvještaja kada su u pitanju radovi na izgradnji Sportske dvorane Bužim urađeno je puno posla. Jedna od najbitnijih stavki pored fasade jeste svakako završetak postavljanja parketa i keramike.

Danas smo kontaktirali izvođača radova firmu “Kov-grad“ koja nas je izvjestila o trenutnim i plairanim aktivnostima.

“Radovi teku planiranom dinamikom i u narednih mjesec dana, krajem mjeseca oktobra mi ćemo svoje radove završiti. Firma zadužena za postavljanje parketa je završila svoj dio posla, a u narednih nekoliko dana očekujem dolazak i postavljanje sportske opreme. Ostalo nam je još da se postavi dimnjak za grijanje i priključenje peći”.

Do kraja ove sedmice ako budu dozvoljavali vremenski uvjeti završit će se vanjsko uređenje oko dvorane jer se planira postavljanje asfalta i ocrtavanje linija. Pored toga slijedi postavljanje sanitarija i rješavanje septičke jame i priključka struje. Trenutno je u proceduri rješavanja priključka za struju, koji bi nadamo se treba uskoro biti završen. Ostaje još da se riješi septička jama koja nije bila u projektu. Kako je Općinsko vijeće na svojoj IX redovnoj sjednici jednoglasno usvojilo Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o raspodjeli i načinu utroška planiranih sredstva za kapitalne izdatke u budžetu općine Bužim za 2017. godinu i taj dio bi trebao biti završen u što kraćem vremenskom periodu.

Više slika pogledajte na fb profilu JU «Centar za kulturu, sport i informisanje»

By admin