POTPISAN UGOVOR ZA REKONSTRUKCIJU PUTA PRIKI POTOK-KONJODOR

Između načelnika Općine Bužim Zikrije Durakovića, načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića, direktora Ureda za koordinaciju projekta – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Halila Omanovića i direktora firme KOV-GRAD iz Bužima Safeta Kovačevića u Sarajevu potpisan ugovor za rekonstrukciju puta „Priki potok-Konjodor“,“ koji teritorijalno pripada i Bosanskoj Krupi (786 m) i Bužimu (518 m), čija je vrijednost 200.076,22 KM. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Kanotnalni zastupnik u Skupštini USK-a, Nisvet Jusić. U narednom period očekuje se realizacija i preostalih projekta.

“Nakon dugogodišnjeg zastoja i čekanja danas smo evo finalizirali završetak izgradnje dionice puta Priki potok-Konjodor  u MZ “Konjodor”. Radi se o zajedničkom projektu općina Bužim, Bosanska Krupa i IFADA-a, vrijednosti 200.000 KM. Ova dionica puta povezuje dvije općine i u značajnoj mjeri poboljšava povezanost ovih djelova naših općina sa ostatkom kantona” kazao je načelnik Zikrija  Duraković.

“Koristim priliku da se zahvalim svima koji su dali doprinos u kandidiranju i realizaciji ovih projekata kako Općinskom vijeću općine Bužim tako i kantonalnim i federalnim zastupnicima. Svakako da će ovi projekti olakšati bolju putnu komunikaciju našim sugrađanima. Drago nam je da je naša firma dobila ovaj tender i da ćemo izvoditi radove na istima. ” kazao je direktor Safet Kovačević.

Sredstva se osiguravaju preko projekta IFAD u kojem je jedan od partnera i Općina Bužim. Put Priki potok – Konjodor u dužini od 1.300 metara finansirat će općine Bosanska Krupa i Bužim uz sredstva koja su prema javnom pozivu osigurana kod OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za financiranje Projekta razvoja ruralnog poduzetništva.

Naime, Odlukom Općinskgo vijeća Općine Bužim koja je usvojena u mjesecu januaru ove godine utvrđena je lista od četrir projekta: Izgradnja vodovoda Pivnice  ( Rezervoar  Čardačište ), Izgradnja  vodovoda  Jusufovići ( Rezervoar  Jusufovići ), Rekonstrukcija i modernizacija LP Priki potok-Konjodor, Rekonstrukcija i modernizacija LP Trostruki klanci-Ljubijankića most koji su proslijeđeni prema Uredu za koordinaciju projekata- PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sarajevo.

By admin