UPRILIČENA SVEČANA AKADEMIJA U POVODU DANA OSLOBOĐENJA I OPĆINE SANSKI MOST

Posljednjeg dana manifestacije pored ostalih aktivnosti održana je Svečana akademija i položeno cvijeće na Trgu ljiljana u prisustvu generala, ratnih komandanata, premijera, načelnika općine i drugih zvaničnika

„22 GODINE U SLOBODI“ naziv je višednevne manifestacije organizirane povodom 10. oktobra, Dana oslobodjenja i Općine Sanski Most. Danas, posljednjeg dana manifestacije pored ostalih aktivnosti održana je svečana akademija i položeno cvijeće na Trgu ljiljana u prisustvu generala, ratnih komandanata, premijera, načelnika općine i drugih zvaničnika.

Peti i Sedmi korpus A R BiH su u sadejstvu sa drugim jedinicama Armije RBiH prije 22 godine oslobodili Sanski Most. Ovaj grad je ponosan na svoju prošlost, a svečana akademija je bila prilika da se svi prisjete uloge i značaja oslobodilaca i branilaca koji su dali svoje živote za našu slobodu.

Na slavnu vojnu operaciju „Sana 95“ koja je imala za cilj nastavak oslobodilačkog pohoda podsjetili su ratni komandanti Hamdija Abdić, Amir Avdić, Atif Dudaković.

Deseti oktobar obilježava se kao Dan oslobođenja, ali i kao Dan općine Sanski Most.

U programu obilježavanja učešće su uzeli i medjureligijski hor Harmonija, te izvođači Ishar Krupić i Šejla Grgić. Prije svečane akademije na Trgu ljiljana brojne delegacije su položile cvijeće ispred spomen obilježja najboljim sinovima Bosne, koji su donijeli slobodu u ovaj dio naše države. U toku dana je upriličeno i druženje veterana i gradjana, te koncert Halida Bešlića.

rtvusk.ba

By admin