PREKO 70 AIRSOFTERA NA OBILJEŽAVANJU GODIŠNJICE OSNIVANJA ASK “OTPISANI” BUŽIM

Povodom obilježavanja četvrte godišnjice postojanja, ASK “Otpisani” jučer je organizirao otvoreni trening na kojem je učešće uzelo deset klubova i sedamdeset airsoftera sa prostora Unsko – sanskog kantona.  

Nakon okupljanja, priprema za susret i posljednjih uputa domaćina, koje je zakazano na platou OŠ “Bužim”, airsofteri su se uputili prema već dobro znanom poligonu “Brdarevcu” u MZ Konjodor. Po završetku treninga domaćini su upriličili druženje uz roštilj za sve učesnike.

ASK “Otpisani” osnovan je 7. oktobra 2013. godine. Prvi put pod imenom “Otpisani” pojavili su se na humanitarnom susretu kod kolega u Bosanskom Petrovcu. Osnivačka skupština kluba održana je 07. oktobra 2013. godine u Bužimu kad je odlučeno da se krene u proceduru za upis u Registar Udruženja Unsko – sanskog kantona, te je na istoj sjednici donešen i Statut kluba te izabrani organi upravljanja. 29. novembra 2013. godine, u Registru Udruženja Unsko – sanskog kantona, knjiga VI pod rednim brojem 118. izvršen je upis Udruženja.

Od osnivanja pa do danas učestvovali su na 54 redovna treninga, na 31 velikom airsoft događaju odnosno na 17 organizacijom većih susreta u Bosni i Hercegovini, i 14 velikih susreta u susjednoj Republici Hrvatskoj. Ukupan broj treninga i susreta na kojima su prisustvovali je 85.  U toku 2015. godine za rad svoj rad su dobili dva priznanja, priznanje od Sportskog saveza općine Bužim i Općinsko javno priznanje.”

 

By admin