ODRŽAN RADNI SASTANK NA TEMU: AKTUELNA PROBLEMATIKA IZ DOMENA SOCIJALNE I DJEČIJE ZAŠTITE, ŠKOLSTVA I ZDRAVSTVA

U prostorijama Centra za socijalni rad danas je održan radni sastanak na temu: “Aktuelna problematika iz domena socijalne i dječije zaštite, školstva i zdravstva“, kojem su prisustvovali pored direktorice Centra za socijalni rad Samre Mehić, direktorica Doma zdravlja Bužim, Indira dr Bosnić, direktor OŠ “Konjodor“, Hasan Dedić, direktor OŠ “Čavnik“, Nermin Abazović, komandir PS Bužim, Mehmed Kišmetović, te pedagozi ispred OŠ “Bužim i MSŠ “Bužim“.

Na sastanku je poseban akcenat stavljen na nepohađanje osnovnog obrazovanja od strane maloljetnih lica, što za posljedicu ima velik broj djece bez osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Na početku sastanka direktorica Centra za socijalni rad je upoznala sve prisutne na koji način Centar može pomoći i djelovati iz svog domena kako bi se stanje u našoj općini poboljšalo, kada su u pitanju ovi problemi.  Također je upoznala prisutne da je uveliko počeo rad Centra za inkluzivnu nastavu  sa djecom sa poteškoćama u razvoju koja su sa područja naše općine, te da Centar za socijalni rad organizuje prijevoz. 

“Samo prisustvo mojih kolega pokazuje njihovu zainteresiranost za saradnju i pruženje podrške našem društvu. Susrećemo se sa istom problematikom i neophodno je da zajedno djelujemo u rješavanju nastalih problema, kao i preventivno. Kako je kazala direktorica Doma zdravlja brzo bi trebao krenuti sa radom i Centar za mentalno zdravlje na području naše općine, što će svakako upotpuniti i na neki način i zatvoriti krug djelovanja naših instistucija u rješavanju problema sa kojim se svakodnevno susrećemo. Nadam se još boljem i uspješnijem zajedničkom radu naših ustanova na području naše općine jer skupa možemo puno napraviti, a svako pojedinačno jako malo“ kazala je direktorica Mehić.

By admin