SERVISNE INFORMACIJE ZA SRIJEDU  08. 11. 2017.

Prema zvaničnim infomracijama koje smo dobili ovog jutra za period od 07.11.2017. godine od 08:00 sati do 08.11.2017. godine do 08:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Nije bilo krivičnih djela niti narušavanja javnog reda i mira
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija.

SAOBRAĆAJ

  • Svi putevi na području općine Bužim su prohodni, saobraćaj se odvija bez ograničenja osim na dijelu RP 401 B Bužim-Cazin u naselju Konjodor-Jusići zbog oštećenja kolovoza od klizišta u dužini od 30 metara saobraćaj se odvija naizmjenice jednom trakom

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nezgode)     

  • Nije bilo saobraćajnih nesreća

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitnoj službi Doma zdravlja Bužim za pomoć se tokom prethodnih 24 sata obratilo 15 pacijenata, od kojih je 2 upućeno na dalje liječenje u bolnicu u Bihać. Dežurni doktor bio je Hivzo dr. Kurtanović.

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje uglavnom uredno, uz napomenu JKP KOMB da prilikom posljednjeg uzorkovanja izvorišta voda nije bila ispravna za piće.
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno
  • Planiranom dinamikom odvijaju se  odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama 08. 11. 2017. u 06 : 30 sati

Pretežno mokar kolovoz i frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na mogućnost odrona zemlje ili kamenja. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog redovnog održavanja tunela: “Grab“, “25.novembar” i “Vis” na autoputu A-1, večeras od 22 sata do 05 sati ujutro, bit će zatvorena dionica Tarčin-Lepenica.

Radovi se izvode i na ulazu u tunel «Oštrik» na autoputu A-1, u pravcu Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, a saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog minerskih radova, danas od 11 do 15 sati, kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta) moguće su na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć (Orlova Klisura).

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu «Kalovita Brda». U funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini.

Sporije saobraćanje može se očekivati i na ostalim dionicama sa aktuelnim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: M-18 na području VogošćeM-17 u Konjicu (kod mosta) i kod mjesta Drivuša, kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

PROGNOZA VREMENA

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u većini područja. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab na sjeveru Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje jugoistočni. Dnevne temperatura od 10 do 16°C. 

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Srijeda 08.11.2017. godine Nastavlja se razdoblje promjenljivih biometeoroloških prilika. Relativno visoke temperature, uz povremeno izraženije južno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima.

NA DANAŠNJI DAN

  1. – prvi puta za javnost otvoren francuski dvorac Louvre
  1. Wilhelm Conrad Rontgenotkrio X zrake
  1. – spriječen pokušaj Adolfa Hitlera da izvrši puč

1960 – Kandidat Demokratske stranke Džon Kenedi izabran je u 43. godini za predsjednika SAD, postavši najmlađi šef države u američkoj istoriji.

08.11. – Dan prosvjetnih radnika, Svjetski dan urbanizma

By admin