BRILJANTNI ERIKSEN ODVEO DANSKU NA MUNDIJAL

Saznali smo i ime posljednje selekcije koja putuje na Mundijal iz Evrope, a riječ je o Danskoj koja je rezultatom 5:1 slavila na gostovanju u Irskoj.

Na Aviva stadionu odlično su krenuli domaći. Već u šestoj minuti odbrana Danske je napravila grešku, a to je iskoristio fudbaler Brightona Shane Duffy i pravim ‘irskim’ golom glavom doveo svoju selekciju u vodstvo.

Danci se tada nisu predali. Naprotiv, zaigrali su maestralno i pružili jednu od najboljih partija u posljednje vrijeme. Gol za poravnanje stigao je u 29. minuti kada je Andreas Christiansen uvukao loptu u gol Darrena Randolpha za 1:1.

Za samo tri minute gosti su imali vodstvo. Maestralni Christian Eriksen postiže svoj prvi gol večeras, a već deveti u kvalifikacijama iako se radi o klasičnom plejmejkeru. Dobio je lijepu loptu i neometan od prečku pogodio za vodstvo svoje selekcije.

Na četvrti gol čekalo se sve do 63. minute. Akter ponovo isti! Eriksen je dobio loptu od Pionea Sista i lijevom nogom pogodio sa distance.

Het-trik je Eriksen postigao 15 minuta do kraja i tako odveo svoju selekciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Ovaj put imao je ‘pomoć’ Duffyja koji mu je kao na ‘tacni’ servirao loptu greškom. Do kraja smo vidjeli još jedan pogodak, a postigao je rezervista Nicklas Bendtner sa bijele tačke u 90. minuti susreta.

By admin