DANAS PROMOCIJA SPOTA “DEVET HEROJA”

Danas 17. novembra 2017. godine s početkom u 18:00 sati u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, bit će održana promocija jednog od zasigurno najljepših nacionalnih projekata naše zemlje.

Projekat “devet heroja” urađen je u obliku kaside koju izvodi jedan od ljepših glasova naše zemlje Mustafa Isaković. Tokom izvedbe osjeti se ta predanost i poštovanje prema samoj priči ali i prema herojima čija imena bi samo u stojećem stavu trebalo spominjati. Mustafa Isaković, na samom početku ostvarenja ovog projekta iskupio je oko sebe kvalitetan tim ljudi koji je na kraju doveo spot do perfekcije u svakom mogućem detalju te je priča na takav način zaključana maksimalno kvalitetno.

Scenario za spot i produkcijski dio posla obavio je vrhunski kreator fotografije i videa Sulejman Muratović iz herojskog viteškog grada Bužima. Spot je sniman na svih devet lokacija gdje su narodni heroji ukopani te će prije svega svi oni koji ne znaju, ovim putem saznati gdje su sve ukopani narodni heroji naše zemlje. Takođe, spot je cjelokupan vid edukacije kako i sam tekst jer se tokom spota mogu vidjeti zastave jedinica i brigada narodnih heroja, ambleni njihovih jedinica a uz to sve njihova imena su nositelji edukacijske priče. Tako će nove generacije na lijep i slikovit način moći da nauče njihova herojska imena i o njima šire priču dalje.

Koprodukcijski dio posla u tehnici i snimanju obavila je kuća “NAŠ FILM” na čelu sa Hamzom Ražnatovićem.

INTERNET PREMIJERA JE PLANIRANA TAKOĐER DANAS OD 20:00h

 

 

By admin