POZIV NA PROMOCIJU KNJIGE «RELOAD – PRIČE IZ ŽIVOTA»

Povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH u Velikoj sali Centra za kulturu, sport i informisanje 24. novembra 2017. godine (petak) sa početkom u 19:30 sati, održat će se promocija knjige «Reload – Priče iz života» autora Akifa Agića. O knjizi će govoriti Ismihana Agić i Muhamed Mahmutović.

«Knjiga je rezultat dugogodišnjeg istraživačkog rada. „Zlatna knjiga, kako je podnaslov ovog djela, je po svemu drugačija. U njoj pišem o ljubavi, o ratu, o radosti, o tuzi, o domovini, o prošlom vremenu, o budućnosti, i uvjek ostaje ta vjera u bolje sutra. Trenutno se čita u Torontu, Čikagu, Kopenhagenu, Parizu, Njujorku, Amsderdamu, Sarajevu, ali i u Kozarcu, Gornjem Vakufu, Sanskom Mostu, baš svuda…Zlatna knjiga ima snagu da se dodirom zavoli i da se upiju te poruke ljubavi i dobra, zapravo ona oslikava život Bosne“, kazao je Agić za naš portal..

Agić, koji je bio ratni reporter Radio-televizije Bosne i Hercegovine iz Gornjeg Vakufa te potom iz cijele srednje Bosne, kazao je da je ovo njegova složena, a zapravo jednostavna knjiga, koja pokazuje kako ‹mali› ljudi mogu biti veliki i kako može biti velika – mala zemlja Bosna i Hercegovina. Akifovo pisanje nagonit će vam suze na oči i vidjet ćete neviđenu snagu koja se rađa iz bosanskog inata.

Iz autorove biografije: Akif Agić (1964.), rođen je u Gornjem Vakufu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju a Arhitektonski fakultet završio je u Sarajevu. Početkom devedesetih godina počinje aktivno da piše o političkom i sigurnosnom stanju u Jugoslaviji. Smjeli i neobični izvještaji u prvoj polovici 1992. godine na RTV BiH koji su objavljivani u udarnim terminima su naznačili novi pristup ratnom informisanju. Objavio je više od 1000 radio-televizijskih izvještaja a osim članstva u press službama Trećeg i Sedmog korpusa kraj rata je dočekao na mjestu referenta za informisanje Štaba generalštaba Armije R BIH.

By admin