SERVISNE INFORMACIJE ZA PONEDJELJAK  27. 11. 2017.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 24.11.2017. godine od 08:00 sati do 27.11.2017. godine do 08:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Jedno narušavanje javnog reda i mira ( Izazivanje ugroženosti drugog lica )
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija.

SAOBRAĆAJ

  • Svi putevi na području općine Bužim su prohodni, saobraćaj se odvija bez ograničenja osim na dijelu RP 401 B Bužim-Cazin u naselju Konjodor-Jusići zbog oštećenja kolovoza od klizišta u dužini od 30 metara saobraćaj se odvija naizmjenice jednom trakom

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nezgode)     

  • Nije bilo saobraćajnih nesreća

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitnoj službi Doma zdravlja Bužim za pomoć se tokom prethodnih 24 sata obratilo 16 pacijenata, od kojih je 2 upućeno na dalje liječenje u bolnicu u Bihać.
Dežurni doktor bila je Amra dr. Nanić.

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje uglavnom uredno, uz napomenu JKP KOMB da prilikom posljednjeg uzorkovanja izvorišta voda nije bila ispravna za piće te se preporučuje prokuhavanje.
  • Kraći prekidi u napajanju el. energijom
  • Snabdijevanje telekomunikacijskim vezama uredno
  • Planiranom dinamikom odvijaju se  odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama 27. 11. 2017. u 08 : 00 sati

Zbog snijega i leda na kolovozu saobraćaj se ovoga jutra odvija usporeno na dionicama Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Livno-Kupres-Bugojno. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Danas su najavljeni radovi na rekonstrukciji dilatacija na vijaduktu Briješće na dionici magistralnog puta M-17 Rajlovac-Stup. Za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj će na vijaduktu Briješće biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok u ulici Safeta Zajke. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

PROGNOZA VREMENA

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne oblačno. Slab snijeg prije podne će padati u centralnim istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. U centralnim i istočnim područjima zemlje zadržaće se pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će oslabiti krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. 

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Ponedjeljak 27.11.2017. godine Postepena stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i na zapadu, u Bosni će duže zadržavanje naoblake, niske temperature i padavine uzrokovati probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana biće nešto ugodnije.

NA DANAŠNJI DAN

  1. pne.– Oktavijan, Marko Antonijei Lepid formirali politički savez znan kao Drugi trijumvirat.
  1. – Rođen je švedski fizičar i astronomAnders Celsius, po kojemu će jedinica za temperaturu biti nazvana celzijus.
  1. – U Švedsko-norveškom klubu u Parizu, Alfred Nobelpotpisao svoju oporuku, kojom je zapečatio osnivanje Nobelove nagrade.
  1. – U San Franciscu, vijećnik Dan White ubija gradonačelnika Georgea Mosconeai nadzornika Harveyja Milka (na slici), prvog deklariranog homoseksualca izabranog na neku javnu funkciju u Kaliforniji.

 

By admin