NEJRA BEŠIĆ, AJLA ŠIŠIĆ I AHMET DEKIĆ DOBITNICI PRIZNANJA “VOLONTER GODINE 2017”

U organizaciji Crvenog križa USK-a 04.12.2017. godine, u Cazinu u Domu kulture upriličena je svečanost povodom Mađunarodnog dana Volontera, gdje su uručene zahvalnice «Volonter godine» za 2017. godinu Crvenog križa USK.

Ukupno je uručeno 24 priznanja od čega je 50% mladih. U sklopu toga, CK je uručio i zahvalnice institucijama i preduzećima koji su pomogli u implementaciji programskih aktivnosti u 2017. godini.

Na svečanosti se obratio Predsjednik CKUSK – Husein Kličić, savjetnik Gradonačelnika Grada Cazina Muhamed Samardžić, predsjednica konferencije mladih CKUSK Nejra Bešić i Ministar Zdravstva i socijalne politike USK-a Dr. Hazim Kapić.

Svim dobitnicima iskrene čestitke kao i svim volonterima u Bosni i Hercegovini i širom svijeta. SRETAN 5. DECEMBAR. MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA.

Za postignute posebno značajne razultate u razvoju i unapređenju rada organizacije u implementaciji programskih aktivnosti kroz volonterski rad Crvenog križa općine Bužim, Nejri Bešić, Ajli Šišić i Ahmetu Dekić, dobitnicama pomenutih priznanja – upućujemo iskrene čestitke i zahvalu sa željom da i dalje u kontinuitetu služe kao svijetli primjer u misiji ove organizacije.

«Volonteri nisu plaćeni ,ne zato što su bezvrijedni ,već zato što su neprocjenjivi.»

By admin