U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI SMRTNO STRADAO ŠEFKIJA SKENDEROVIĆ-BUHA

U petak malo prije 16 sati, došlo je do teške saobraćajne nesreće na austrijskom autoputu A11 preko Karavanki.

U blizini odmorališta Rosegg stao je automobil u kojem bila trojica državljana Bosne i Hercegovine te jedan Srbijanac. Pretpostavlja se da razlog zaustavljanja bio kvar na automobilu.

Nekoliko trenutaka kasnije došlo je do tragedije. Na zaustavljeni automobil naletio je kamion sovenskih tablica kojim je upravljao državljanin BiH.

U strahovitom sudaru poginuo je Šefkija Skenderović dok su trojica saputnika teško povrijeđena.

Stradali su helikopterima prebačeni u bolnice Klagenfurt i Villach, a na dionici autoputa između St. Niklasa i St. Jakoba saobraćaj je bio satima obustavljen.

Bužimaljani i svi oni koji su poznavali Šefkiju Skenderovića-Buhu primili su ovu vijest sa navjericom.  Poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Austriji na putu za svoju Varošku Rijeku, svoj Bužim, svoju Bosnu i Hercegovinu. Šefkija Skenderović je prije svega bio čovjek humanista koji je pomagao školama, sportskim klubovima, drugim organizacijama i pojedincima,

Poznat je po organiziranju sportskih takmičenja na snijegu, a uvijek se sa svojom ekipama svih uzrasta i kategorija takmičio za Slobodarske dane viteškog grada Bužima i člesto osvajao pehare i medalje.

Učesnik je viteških igara, te mnogih druženja tamo gdje se gajila humanost, prijateljstvo, sport, znanje, vještine… Ova vijest je tužno odjeknula Bužimom i Unsko-sanskim kantonom, ali i šire, svugdje tamo gdje su ga ljudi poznavali, a poznavali su ga samo po dobru. Mnoge je u životu obradovao.

Da mu Allah podari Dženet, a njegovoj porodici, njegovoj rodbini i njegovim prijateljima sabur. Tužnu vijest saopštio je njegov najbolj prijatelj i humanista Šefko Tukar-Bugojanac, a prenijeli su i brojni mediji u R. Austriji i BiH.

http://www.oe24.at/oesterreich/chronik/kaernten/Mann-will-Lenker-helfen-und-wird-getoetet/315128546?Facebook

 

By admin