ODRŽANO TRADICIONALNO DRUŽENJE PRIPADNIKA HAMZI I GAZIJA

U prostorijama MZ Zaradostovo, odakle su 1993. godine i krenuli u bitku “Munja 93”, sinoć je održano tradicionalno druženje bivših pripadnika jedinica “Hamza i Gazija”. Prilika je ovo da kako je istaknuto da se bivši saborci vide, druže i prisjete trenutaka zajedno provedenih u ovim jedinicama tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Samo mjesto održavanja kažu za njih je simbolično, jer su u proteklom ratu prostorije MZ Zaradostovo bile kasarna pripadnika “Hamzi”. Druženju je prisustvovao i načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković, koji je prigodnim obraćanjem uputio poruku svim bivšim pripadnicima ovih jedinica da i u miru ostanu jedinstveni kao što su to bili u ratu. U ime Koordinacije boračkih udruženja prisutne je pozdravio Arif Cinac, predsjednik kantonalnog Udruženja dobitnika najviših priznanja i odlikovanja.

Obilježavanje godišnjice bitke “Munja 93” završava danas polaganjem cvijeća na turbetu generala Izeta Nanića i šehida 505. Viteške brigade, prijemom porodica poginulih boraca u akciji “Munja 93”, te posjetom i historijskim satom na spomen obilježju na Kedića glavici.

FOTO

Više slika pogledajte na fb stranici JU «Centar za kulturu, sport i informisanje»

By admin