REAL MADRID RUTINSKI SLAVIO U PARIZU I OVJERIO PLASMAN U ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Fudbaleri Reala iz Madrida ovjerili su plasman u četvrtfinale pobjedom rezultatom 2:1 i u drugom susretu protiv PSG-a.

Iako su PSG-u bili potrebni golovi na startu kako bi došli do ranog vodstva i eventualne šanse za prolaskom, Real je bio taj koji je imao konkretnije prilike, a dvije vezane su imali u 18. minuti kada su Ramos i Varane propustili šansu.

Najveću priliku u prvom dijelu je propustio Karim Benzema u 38. minuti. Izašao je sam pred Areolu iskosa, ali je golman PSG-a dobro intrvenisao. Bez golova otišlo se na odmor.

A, onda je u nastavku viđena mnogo bolja igra. Tome je doprinio veliki Cristiano Ronaldo koji je svojim golom na otvaranju doveo Real na korak od plasmana u četvrtfinale. Lucas Vasquez je odlično centrirao na drugu stativu, a Ronaldo je pogodio glavom pored Areole.

Gostima je pomogao crveni karton Marca Verattija u 66. minuti. Tačnije, Italijan je dobio drugi žuti karton i tako ostavio svoj tim u problemu.

Ipak, PSG je nakon pravog rikošeta u 71. minuti poravnao rezultat na 1:1. Više sretno, nego spretno Edinson Cavani je pogodio mrežu Reala.

Konačnih 1:2 postiže Casemiro golom u 80. minuti kada je, također uz određenu dozu sreće, postigao gol i tako riješio sve dileme, ako ih je i bilo u ovom duelu.

 

By admin