BAYERN I U REVANŠU SAVLADAO BEŠIKTAŠ: TURCI IPAK USPJELI POSTIĆI POGODAK

Fudbaleri minhenskog Bayerna rutinski su odradili posao u revanš susretu osmine finala Lige prvaka protiv Besiktasa. Završeno je rezultatom 1:3.

Iako su u prvom meču slavili sa pet golova razlike na Allianz Areni, te im pobjeda u Istanbulu nije bila previše značajna za prolazak dalje, gosti iz Minhena su bili i više nego ofanzivni i to su pokazali na samom startu.

Već u prvim minutama izdvajaju se dvije prilike za goste, a onu treću je iskoristio Thiago Alcantara u 18. minuti nakon asistencije Thomasa Mullera.

Imali su i domaći svoju šansu. U 38. minuti pokušao je Ricardo Quaresma iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla malo iznad prečke gola gostiju. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:1.

Na samom otvaranju drugog dijela igre, autogolom Gonula Bayern stiže do vodstva od 2:0. Ipak, igrači Bešiktaša su se uspjeli konsolidovati, pa nakon desetak minuta dobre igre u 59. minutu stižu do smanjena prednosti Bavaraca, a strijelac pogotka bio je Love.

Do kraja susreta Bešiktaš je imao inicijativu, te su domaći imali veliku želju da dođu do poravnanja, međutim to im se nije ostvarilo, dok su gosti ipak imali više koncentracije u napadu, te preko Wagnera dolaze do vodtsva ali i pobjede od 3:1. Vrijedi istaći da su Bavarci prošli dalje sa ukupnim rezultatom 8:1.

Bešiktaš – Bayern 1:3

By admin