VELIKI TRIJUMF BASAKSEHIRA: VIŠĆA NAMJESTIO POBJEDONOSNI GOL U DERBIJU PROTIV BESIKTASA

U velikom derbiju 26. kola turske Superlige fudbaleri Basaksehira slavili su pobjedu protiv Besiktasa rezultatom 1:0, a za pobjedonosni pogodak asistenciju je upisao bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća.

Ekipe su u ovaj meč ušle poravnate na drugom mjestu sa 50 bodova, četiri manje od Galatasaraya na prvom mjestu, koji je jučer remizirao sa Fenerbahceom. Tako bi eventualna pobjeda nekom od timova donijela priključak za Galatom, a to je ostvario domaći Basaksehir danas.

Domaći su zaigrali veoma dobro i ofanzivno od prve minute. Smjenjivale su se prilike za Basasksehir, a onda je u 28. minuti viđen i pogodak. Edin Višća je lijepo ostavio povratnu loptu Eljaru Eliji koji je fino pogodio nebranjeni dio mreže.

Do tog trenutka gosti nisu uputili niti jedan šut po golu Basaksehira, pa je tako vodstvo na poluvremenu bilo apsolutno zasluženo.

Ipak, u drugom dijelu Caicara je dobio drugi žuti karton za domaće, što je pomoglo Besiktasu da zaigra mnogo bolje u nastavku. Gosti su napravili ozbiljan pritisak, ali do poravnanja nisu uspjeli doći. Završeno je rezultatom 1:0, velika pobjeda za Basaksehir.

U domaćem timu Edin Višća je odigrao svih 90 minuta i bio izuzetno zapažen, dok Riad Bajić ovaj put nije igrao.

By admin