PERSPEKTIVA BUŽIMA – TRGOVAČKA SREDNJA STRUČNA ŠKOLA (VIDEO)

Učenici Trgovačke srednje stručne škole koja djeluje u sklopu MSŠ “Bužim” učestvovali su na takmičenju za najbolju školsku praksu na nivou Bosne i Hercegovine, a koje je dio projekta “Prilika Plus” kojeg podržava Švicarska ambasada uz saglasnost nadležnih ministarstava.

Na konkurs je pristiglo 75 radova iz 47 srednjih škola i 31 općine u BiH, a učenici Trgovačke srednje stručne škole iz Bužima osvojili su prvo mjesto svojim videom u kojem su kako kažu nastojali pokazati kako je kupac u lancu kupoprodaje glavni faktor i da se sve prilagođava upravo njemu.

Kao glavnu nagradu osvojili su studijsku posjetu Sarajevu, na kojoj su su imali priliku da predstave svoje radove, da učestvuju u radionicama na temu unaprijeđenja školske prakse u njihovim školama, kao i da čuju zanimljive priče onih koji rade u sektorima usko vezanim za njihovu struku. 

Cilj projekta je veća promocija u javnosti uloge škola u razvoju mladih i pomoć njihovoj boljoj poziciji na tržištu rada, ali i generalno promocija školske prakse u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine.

Inače Trgovačka srednja stručna škola Bužim praktičnu nastavu obavlja u učionicama, poslovnim objektima, ali i kantini unutar škole u kojoj mogu ponešto i zaraditi.

By admin