POZIV NA  OBILJEŽAVANJE 30. GODIŠNJICE GENERACIJE 1973.

Prema informacijama koje smo dobili od organizatora obilježavanja 30. godišnjice generacije`73., ovih  dana se vrše užurbane pripreme za obilježavanje jubilarne 30. godišnjice.

“Organizacioni odbor je imao veoma težak zadatak, sakupiti i organizirati druženje ove generacije, posebno imajući u vidu migraciju i raseljavanje naših građana. Preuzeta obaveza nije bila nimalo lahka, posebno ako se uzme u obzir da je ovo jedna od generacija koja je na svojim plaćima iznjela ogroman teret proteklog rata. Samim tim činjenica je da je veliki broj vojno sposobnih, tada golobradih mladića svoj život položio u odbranu naše države“ kazao je Edin Nanić član Organizacionog odbora.

Prema službenim podacima generacija`73 je imala 27 poginulih pripadnika i veliki broj ratnih vojnih invalida ARMIJE BiH a koji su uglavnom bili angažovani u elitnim jedinicama 505. Viteške brigade.

Imajući u vidu gore navedeno, ovu generaciju nije obeshrabrilo da  ide naprijed, da se obrazuje i nastavi životnu borbu, što je rezultat velikog broja akademski obrazovanih građana, doktora nauka, uspješnih poslovnih ljudi itd.  

Prošle godine 16. aprila 2017. godine u prostorijama OŠ “Bužim“ održao je prvo okupljanje generacije`73 gdje se odazvao veliki broj učesnika, koji su se učenjem Fatihe sjetili svojim poginulim prijateljima. Nakon toga druženje je nastavljeno u jednom od lokalnih ugostiteljskih objekata gdje su se prisutni mogli prisjetiti svoje mladosti i školskih dana.

Ove godine Organizacioni odbor je pripremio prigodan program obilježavanja jubilarne 30. godišnjice i ovom prilikom pozivaju sve kolege iz generacije 1973. da dođu 01. aprila 2018. godine u 18:30 sati, ispred OŠ “Bužim“ gdje će se održati okupljanje, a nakon toga druženje u restoranu “Glamour“.

U prilogu nekoliko slika sa prošlogodišnjeg obilježavanja

By admin