JEDNOSTAVAN TRIK ZA NAJUKUSNIJE PRŽENICE IKADA

Postoji jednostavan način da napravite perfektne i ukusne prženice koje vaši najdraži neće moći da zaborave.

Mnogima omiljeni doručak ima jednu tajnu koju koriste neki kuhari da bi njihove prženice bile ukusnije nego ikada.

Ukoliko vam je ostalo starog hljeba, a u frižideru imate jaja, pola posla ste već završili.

Zamutite nekoliko jaja (u zavisnosti od toga koliko kriški hljeba imate) u jednoj činiji. Važno je da jaja umutite kašikom ili viljuškom, a ne mutilicom.

Sastojak koji dodajete pored soli jeste – kim. On će dati poseban ukus prženicama, ali također ima odlična zdravstvena svojstva.

Kriške hljeba umočite u umućeno jaje, sol i kim i zatim ih pržite.

Svakodnevnom upotrebom kima možete preventivno djelovati na zdravlje želuca i cijelog probavnog. Ako se nalazite u grupi onih koji imaju smetnje probave, osjećate nadutost, grčeve i višak želučane kiseline, kim svakodnevno možete koristiti u prehrani.

By admin