Priprema: Jaja, šećer i vanilin-šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte ulje, prašak za pecivo, jogurt, mak koji ste prethodno samljeli i sve izmiješajte. U nauljenu tepsiju stavite dva lista tijesta za baklavu i premažite dijelom nadjeva. Postupak ponavljajte tako dugo dok sve ne potrošite, a na kraju završite s dva lista tijesta. Pripremljenu baklavu narežite na kocke i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Vodu i šećer kuhajte oko 10 minuta. Na kraju dodajte narezan limun. Pečenu baklavu prelijte pripremljenim sirupom. Potrebno: • 4 jaja • 150 g šećera • 1 kesica vanilin-šećera • 150 ml ulja • 1 kesica praška za pecivo • 200 ml jogurta • 400 g maka • 300 g tankog tijesta za baklavu Za sirup: • 500 ml vode • 250 g šećera • 1 limn Beitrags-Navigation ŠPAROGE SU OMILJENA PROLJETNA BILJKA, EVO ZAŠTO IH TREBA JESTI! PRVA HALAL KUHARICA U HRVATSKOJ STIŽE IZ SISKA