NAJAVA: POZORIŠNA PREDSTAVA ZA DJECU “BOSANSKA BAJKA“

Pozorišna predstava za djecu ”Bosanska bajka” koja je rađena u produkciji Bosanskog kulturnog centra u Tuzli i u režiji Nedima Malkočevića u petak 06. aprila 2018. godine bit će izvedena u Velikoj sali JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim u dva termina 11:00h i 15:00h.

Predstava “Bosanska bajka” je do sada izvedena 27 puta u Tuzli, Kotor Varošu, Živinicama, Janji, Zvorniku, Osmacima, Maglaju, Mostaru,Stocu, Banja Luci, Cazinu…

Sutrašnje izvođenje u Bužimu nastavak je uspješnog pozorišnog puta predstave koja na bajkovit i jedinstven način govori o bosanskim vrijednostima, jeziku, kulturi, historijskom naslijeđu i ljepotama Bosne i Hercegovine.

Bosanska bajka govori o troje prijatelja, koji nakon otvaranja čarobne knjige u muzeju ostanu začarani. Kako bi se oslobodili, oni moraju pronaći ključ tajne zvane Bosna. U svojoj pustolovini, Damir, Maja i Dino upoznaju vilu sa Majevice koja ih uči o sevdalinci, ribara iz Krajine koji ih uči o starim bosanskim riječima, te dolaze do Vlašića, gdje uče o tradicionalnim bosanskim jelima. Kroz predstavu su prikazane bosanske prirodne ljepote i stećci, koji pomažu prijateljima da pronađu tajni bosanski ključ.

U predstavi igraju Feđa Zahirović, Hasiba H. Mehmedović i Hasan Sušić.

Predstava će biti izvedena 06. april 2018. (PETAK), u terminima 11:00h i 15:00h. Ulaznice po cijeni od 3,00 KM možete kupiti na dan izvođenja predstave.

By admin