U BUŽIMU OBILJEŽENA 26. GODIŠNJICA FORMIRANJA ARMIJE RBiH

Nizom prigodnih sadržaja ovih dana se na području Unsko-sanskog kantona obilježava 26. godišnjica od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Tako je u sklopu pomenutog programa danas u Bužimu upriličena posjeta Turbetu generala Izeta Nanića i šehida 505. Viteške brigade gdje je položeno cvijeće i proučena Fatiha svim poginulim pripadnicima Armije RBiH koji su dali ono najvrijednije za slobodu koju danas uživamo.

Obilježavanju su prisustvovali predstavnici Općine Bužim, Koordinacije boračkih udruženja Općine Bužim, javnih ustanova, te ostali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, Medžlisa IZ Bužim ali i građani Općine Bužim.

Inače program obilježavanja 15. aprila odnosno 26. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine na području USK počinje danas, a završava na Dan Armije R BiH, u nedjelju 15. aprila centralnim događajem – promocijom monografije pod nazivom “Peti korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995.” koja će biti održana u Kulturnom centru Bihać sa početkom u 19:00 sati.

Armija Republike BiH priča je o znanim i neznanim junacima, o hiljadama heroja, o našim šehidima, palim borcima, o našim invalidima i svima onima koji su utkali dio sebe u opstanak Bosne i Hercegovine.

FOTO

By admin