FIRMA „ASIM KOMERC“ DOBITNIK NAGRADE „20 FEBRUAR“

Danas je u Bužimu održana redovna sjednica Općinskog vijeća općine Bužim. Na dnevnom redu našlo se jedanaest tačaka, među kojima je najznačajnija Odluka o dodjeli općinskih javnih priznanja općine Bužim za 2014.godinu.

Odlukom o dodjeli javnih općinskih priznanja titula „Počasni građanin općine Bužim“ ove godine će biti dodijeljena  reisu-l-ulemi IZ u BiH Husein ef. Kavazoviću.Reisul-ulemi Kavazoviću je ova titula biti dodijeljena zbog doprinosa  Islamske zajednice u izgradnji Islamskog kulturnog centra u Bužimu. Islamska zajednica je do sada u izgradnju ovog objekta uložila značajna sredstva, i ovo priznanje bi trebalo biti još jača veza u odnosima lokalne zajdenice i islamske zajednice na području općine Bužim.

Nagrada „20. februar“ ove će godine biti dodijeljena preduzeću „Asim Komerc“ d.o.o. iz Bužima. Firma „Asim-komerc“ d.o.o. iz Bužima već duži niz godina posluje na području općine Bužim. Trenutno zapošljava oko 30 radnika. Navedena firma iz godine u godinu bilježi odlične poslovne rezultate, društveno je korisna firma, učestvuje u finanaciranju društvenog, kulturnog i sportskog života na području općine. Navedenoj firmi ovo najviše javno priznanje bi bilo dodatni podstrek za nova ulaganja, proširenje proizvodnje, finalizaciju proizvoda i nova upošljavanja. Istoimeni privredni subjekt općine Bužim redovno izmiruje sve obaveze prema radnicima, te uredno plaća sve porezne i neporezne obaveze prema općini, kantonu, entitetu i državi.

Poseban značaj ovogodišnja priznanja imaju zbog činjenice da se obilježava 20. ljubilarna godišnjica od vraćanja Bužimu statusa općine. Utemeljena je i manifestacije „Dani općine Bužim“ , a detaljan program manifestacije ćete uskoro moći pregledati na našem portalu. Dan općine Bužim obilježava se 20. februara, kada je, pored ostalih aktivnosti, planirano i polaganje kamena temeljca za izgradnju sportske dvorane u Bužimu.

Pored ovih odluka usvojene su i Odluka o investiciji izgradnje objekta Sportske dvorane Bužim, Odluka o utvrđivanju vrijednosti boda za komunalnu naknadu za 2015. godinu, nacrt Odluke o komunalnim taksama i Tarifi komunalnih taksa, Odluka o utvrđivanju jedinstvenog cjenovnika za obračun troškova vatrogasnih usluga i intervencija Vatrogasne jedinice općine Bužim u 2015.godini, Odluka o prodaji putničkih motornih vozila i Informacije o pristigloj ponudi Hajrudina Dine Pekarića iz Tuzle vezanu za kupovinu oko 3.500 knjiga, a za potrebe gradske biblioteke.

asim-komerc-buzim reis_kavazovic

By admin