SVEČANO OTVOREN “PROSTOR PRIJATELJSTVA“ U MZ LUBARDA

Mladi u MZ Lubarda su zajedničkim snagama, trudom i radom došli do željenog cilja – osposobili su prostoriju u kojoj će pokretati realizaciju drugih ideja, učiti i družiti se, a ovu prostoriju su nazvali „Prostor prijateljstva“.

Svečano otvorenje je upriličeno pred velikim brojem gostiju, a prisutni su imali priliku da prisustvuju promociji knjige „Krajiške izreke i poslovice“, autora Amira Sijamhodžića, koji živi u ovoj mjesnoj zajednici. Prikazan je i kratki video koji je prikazao realizaciju projekta od nastanka ideje do same finalizacije. Također, odigrane su tri revijalne utakmice između mladih sa Lubarde i jedne ekipe iz susjedne MZ.

Mladi okupljeni oko ovog projekta su gostima pripremili i roštilj, te su nakon svih aktivnosti družili se sa svojim gostima. Ova grupa mladih je pozitivan primjer kako se, uz trud i rad, može doći do željenog napretka, a svoje djelovanje planiraju nastaviti kroz Udruženje Mladih Lubarda, čiju registraciju upravo završavaju. 

Projekat „Prostor prijateljstva“ nastao je kao rezultat Dijaloga u zajednici, aktivnost u sklopu projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini“, kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije, a podržava USAID, Vlada Velike Britanije i ambasada Republike Italije u BiH.

FOTO

Za više slika kliknite ovdje

By admin