DAN ZLATNIH LJILJANA OBILJEŽEN U HEROJSKOM BUŽIMU

Svečanim prijemom dobitnika najviših ratnih priznanja i porodica poginulih dobitnika Zlatnog ljiljana i Srebrnog štita sa područja  naše Općine te posjetom Turbetu generala Izeta Nanića i šehida 505. Viteške brigade jučer je obilježen Dan zlatnih ljiljana.

Nakon što je u kabinetu  Općinskog načelnika Zikrije Durakovića za dobitnike najviših ratnih priznanja i porodice poginulih dobitnika Zlatnog ljiljana i Srebrnog štita sa područja ove općine upriličen prijem, prisutni su posjetili Turbe generala Izeta Nanića i šehida 505. Viteške brigade položeno je cvijeće i proučena Fatiha.

Prilikom obraćanja najhrabrijim vitezovima Armije R BiH i njihovim porodicama načelnik Duraković je posebno naglasio da se borba za pravdu i dostajanstvo pripadnika Armije nastavlja i danas. Podršku u toj borbi i svim projektima Koordinacije boračkih udruženja, kao i do sada, imaċe od strene Općine Bužim.

Ovogodišnja centralna manifestacija obilježavanja “Dana Zlatnih ljiljana” koju organizuje Federalni Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja  održati će se u Zenici gdje će prisustvovati i dobitnici ovog priznanja sa područja Općine Bužim.

Pored Dana zlatnih ljiljana, 9. maj se obilježava i kao Dan pobjede nad fašizmom, Dan Europe i Dan logoraša BiH.

FOTO

By admin