ŽELJEZNIČAR DEKLASIRAO KRUPU I OSVOJIO KUP BOSNE I HERCEGOVINE

Plavi su u finalnom dvomeču nadigrali ekipu Krupe ukupnim rezultatom 6:0.

Nakon što je prije sedam dana na Grbavici bilo 2:0, Željezničar je ostvario trijumf i u «kanjonu Vrbasa» rezultatom 4:0.

Veliku priliku imala je Krupa u 11. minuti preko Šamare, ali mladi napadač iz neposredne blizine gola nije uspio matirati Kjosevskog.

U 22. minuti domaći su tražili penal nakon duela Milovanovića i Graovca, ali Irfan Peljto je igraču Krupe pokazao žuti karton zbog simuliranja. Uslijedile su burne rekacije, nakon čega je još jedan igrač domaćih zaradio javnu opomenu.

U 33. minuti Željo dolazi do vodstva. Sve je odlično uradio Ramović, proigrao Ubiparipa, kojem nije bilo teško da savlada Fejzića.

Igrala se 45. minuta kada su gosti riješili sve nedoumice. Ponovo je Željo probio po desnoj strani, ovoga puta u ulozi asistenta našao se Zakarić, a egzekutor je bio Zajmović.

Mreže su mirovale u drugom dijelu sve do 63. minute, a onda Zakarić pogađa «devedesetku» za ubjedljivih 3:0.

Najbolji igrač susreta Sinan Ramović nagrađen je pogotkom u 83. minuti, za konačnih 4:0.

Pobjedniku Kupa BiH, pored medalja i pehara, pripada i nagrada od 30.000 KM, dok će poraženi finalista inkasirati 20.000 KM.

Trijumf Željezničara u finalu Kupa znači i da će i četvrtoplasirani tim Premijer lige BiH u kvalifikacije u Evropsku ligu, što je pozicija koju drži Široki Brijeg. Dakle, u Evropskoj ligi BiH će predstavljati Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg, dok će Zrinjski u kvalifikacije za Ligu prvaka.

By admin