ODRŽANA XVI REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BUŽIM (VIDEO)

U Maloj sali-Vijećnici Općinsko vijeće Općine Bužim održalo je  svoju 16. redovnu sjednicu. Na dnevnom redu se našlo 8. tačaka o kojima su vijećnici raspravljali. Na samom početku upućena je jedna vijećnička inicijativa za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju javne rasvjete na dionici izgrađene obilaznice od Pomajdana do OŠ “Bužim”.

Nakon tog razmatrani su  Izvještaji o radu sa završnim računom za 2017. godinu i Plan i program rada JU «Centar za socijalni rad Bužim za 2018. godinu, Izvještaj o radu Općinskog pravobranilaštva općine Bužim za 2017. godinu koji su usvojeni.

Primljene su na znanje inforemacije o stanju javne sigurnosti na području općine Bužim; Informacija o radu mjesnih zajednica sa područja Općine Bužim za 2017. godinu koje su također usvojene od strane općinskih vijećnika dok Informacija o radu i utrošku finansijskih sredstava udruženja koja su finansirana iz budžeta općine Bužim za 2017. godinu nije dobila potrebnu podršku.

Razmatrana je i usvajena  Odluka o raspisivanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica i predsjednike mjesnih zajednica općine Bužim. Usvojeno je još nekoliko zaključaka, a kompletnu sjednicu možete pogledati u prilogu.

VIDEO

FOTO

By admin