JU ”CENTAR ZA KULTURU, SPORT I INFORMISANJE” ORGANIZIRALA GODIŠNJI KONCERT MUZIČKE ŠKOLE

Četvrtu godinu za redom JU ”Centra za kulturu sport i informisanje“ Bužim u saradnji sa Osnovnom muzičkom školom“ iz Bužima i Srednjom muzičkom školom iz Bihaća organizira “Godišnji koncert muzičke škole” koji je jučer održan u Maloj sali.

Koncert su izveli polaznici Osnovne muzičke škole Bužim, koji su pokazali sve ono što su učili i vježbali u protekloj godini. Pored njih program su uljepšali i uveličali učenici Osnovne muzičke škole Bihać. Ispred Osnovne muzičke škole Bužim svoje znanje i umijeće prezentirao je 21 učenik, dok je Bihać predstavilo 5 učenika.

Inače, u Bužimu je do sada šestorazredno muzičko obrazovanje završilo šest generacija. Danas se muzička nastava izvodi u prostorijama Gradske biblioteke u Bužimu, u zgradi P+2. U školi u Bužimu trenutno rade dva profesora, Edin Brnas na predmetu klavir i solfeggio te Jasmin Hadžisadiković na predmetu gitara.

Osnivanje muzičke škole u Bužimu može se uzeti za jednu od najznačajnijih kulturoloških činjenica iz postratnog perioda. Njenim osnivanjem i pokretanjem stekli su se elementarni uvjeti da mlađi naraštaji mogu dobiti osnovno muzičko obrazovanje.

Koncertu je trajao nešto više od sat vremena, posjetioci su imali priliku uživati, kako u odličnoj atmosferi, tako i u vrlo talentiranim izvođačima klasične muzike, učenika osnovne i srednje muzičke škole.

FOTO

Više slika možete pogledati na JU”Centar za kultur, sport i informisanje

By admin