PODRŠKA DOMU ZDRAVLJA BUŽIM U OPREMANJU CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLJE

Iako zdravstvo i Dom zdravlja nije u direktnoj nadležnosti Općine Bužim, danas je Općinski načelnik Zikrija Duraković posjetio ovu zdravstvenu ustanovu i sa direktorom dr. Rifetom Šahinovićem potpisao sporazum koji tretira financijsku podršku za opremanje novoizgrađenog Centra za mentalno zdravlje u sklopu Doma zdravlja Bužim.

Direktor Šahinović se zahvalio načelniku na pomoći koja će poslužuiti za opremanje Centra za mentalno zdravlje koji bi trebao biti u funkciji već od slijedeće sedmice.

«Sve javne ustanove i poduzeća koja rade na prostoru naše općine zaslužuju našu pažnju i brigu, a posebno zdravstvene ustanove koje vode brigu o zdravlju naših građana. Novoizgrađeni Centar za mentalno zdravlje uskoro će biti u funkciji čime će zdravstvena usluga koju pruža Dom zdravlja Bužim biti dosta kvalitetnija. Danas smo  razgovarali i o projektu opremanja Službe prve medicinske pomoći koja je formirana u okviru općinske Civilne zaštite, a koja se angažira kod proglašenja prirodnih nesreća» kazao načelnik Duraković nakon potpisivanja sporazuma.

FOTO

By admin