LEBRONOV 51 POEN, VELIKA NESMOTRENOST J.R. SMITHA, WARRIORSI SLAVILI NAKON PRODUŽETKA

Košarkaši Cleveland Cavaliersa poraženi su sinoć u prvom meču NBA finala u gostima od Golden State Warriorsa sa 124:114.

Cavsi su bili veoma blizu pobjede i sve je odlično izgledalo sve dok JR Smith nije napravio glupost karijere. Naime, na četiri sekunde prije kraja, nakon što je Hill promašio slobodno bacanje za vodstvo, ofanzivni skok je uhvatio JR Smith, ali šta je to vrijedilo Cavsima, kada pomenuti igrač vjerovatno nije znao koji je rezultat.

Košarkaš Cavsa je počeo bježati od koša umjesto da nekome preda loptu ili da sam šutira za pobjedu, a nakon meča je pokušao da objasni svoj potez.

https://youtu.be/K-bhSBOrTX4

«Pokušao sam da napravim prostor kako bismo šutirali. Pogledao sam LeBrona koji je pokušao za pozove time out, stao sam i utakmica je bila gotova», zvuči prilično čudno objašnjenje Smitha koji dodaje:

«Znao sam da je bilo izjednačeno, a bio sam siguran da neću šutirati. Imali smo nekoliko prilika da pobijedimo, igrali smo dobro».

JR-ovo objašnjenje bi bilo OK da se na snimku ne vidi kako LeBronu govori da je mislio da njihov tim vodi pa je zato bježao od koša. U laži su kratke noge…

https://youtu.be/GwQqLeR2uHM

By admin