BAJRAMSKA ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA I PREDSJEDAVAJUĆEG OV BUŽIM

U povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama Općinski načelnik Zikrija Duraković i predsjedavajući OV Safet Ljubijankić uputili su čestitku u kojoj stoji:

«Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama upućujemo iskrene čestitke svim sugrađanima muslimanske vjeroispovijesti  u zemlji i dijaspori sa željom da ove mubarek dane provedete u miru, radosti, sreći i blagostanju sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama.

Nakon mjeseca posta, mjeseca zahvalnosti i odricanja, Bajram nam otvara srca i čvršće nas vezuje. Bajram je prilika da se sjetimo naših najboljih sinova koji su položili svoje živote za odbranu jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, da se sjetimo porodica i majki svih šehida, da se sjetimo ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca kao i svih onih kojima je naša pomoć potrebna.

Drugi dan Ramazanskog bajrama tradicionalno se obilježava Dan šehida, te koristimo ovu priliku da Vas pozovemo da  se taj dan okupimo u što većem broju  na Turbetu generala Izeta Nanića i boraca-šehida 505. Vbbr., i odamo dužno poštovanje  svim šehidima, poginulim i nestalim  borcima Armije BiH.

                                   „Bajram Šerif Mubarek Olsun“

By admin