EVROPSKA LIGA: HOĆE LI ŽELJO, SARAJEVO I ŠIROKI IMATI VIŠE SREĆE OD ZRINJSKOG?

Fudbaleri Zrinjskog u žrijebu 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka nisu imali sreće i za protivnika su dobili najtežeg mogućeg rivala, Spartak iz Trnave, a danas će imena rivala u Evropskoj ligi saznati Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg.

Sarajevski rivali će u prvom pretkolu imati status nosilaca, a samim time i nešto lakši žrijeb, dok Širokobriježani neće biti u povlaštenom položaju.

UEFA je suzila izbor, pa su bh. rivali saznali eventualne protivnike. Žrijeb počinje u 12 sati.

Sarajevo je u Grupi 6, a mogući rivali su: Ferencvaroš (Mađarska), Petrocub (Moldavija), Laci (Albanija) Engordany (Andora) / Folgore (San Marino) i Banants (Armenija).

Željezničar je svrstan u Grupu 8, a za rivale će dobiti jedan od sljedećih timova: Chikchura Sachkhere (Gruzija), Vaduz (Lihtenštajn), Narva Trans (Estonia), Cefn Druids (Vels)/Trakai (Litvanija), Gandasar-Kapan (Armenija) i UE Sant Julia (Andora)/Gzira United (Malta).

Široki Brijeg je svrstan u Grupu 2, a mogući protivnici su: Domžale (Slovenija), Gabala (Azerbejdžan), Dinamo Tbilsi (Gruzija), Rangers (Škotska) i Apollon Limasson (Kipar).

By admin