ODRŽANA XVII REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BUŽIM (VIDEO)

Općinsko vijeće Općine Bužim održalo je 30.06.2018. godine (subota) u Vijećnici – Mala sala  JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim, sa početkom u 10:00 sati sedamnaestu redovnu sjednicu Općinskog vijeća Općine Bužim.

Na dnevnom redu se našlo 9. tačaka o kojima su vijećnici raspravljali. Prva tačka o kojoj je vijeće raspravljalo na ovoj sjednici bila je Informacija o stanju sporta na području općine Bužim koju je obrazložio predsjednik Sportskog saveza Općine Bužim, Admir Sijamhodžić, a nakon toga ista je jednoglasno i usvojena.

Informacije o kretanju nezaposlenosti i zaposlenosti na području Općine Bužim u 2017. godini je povučen sa dnevnog reda, za narednu sjednicu jer nije bilo obrađivača koji bi obrazložio dostavljenu informaciju.

Vijećnici su razmatrali i jednoglasno usvojili Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o raspodjeli i načinu utroška planiranih sredstava za kapitalne izdatke u budžetu Općine Bužim za 2018. godinu, Odluku o utvrđivanju javnog interesa «Radoč 2“; Odluka o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju u svrhu izgradnje pristupnog puta skladištu kabaste robe JP «Elektroprivreda BiH“ u naseljenom mjestu Bužim.

Također i Zaključak o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Stručne službe općinskog vijeća Općine Bužim je usvojen jednoglasno kao i Zaključak o davanju saglasnosti na izmjenu Programa novčanih podrški Općine Bužim za poljoprivrednu proizvodnju u 2018. godini te Zaključak o prihvatanju i upućivanju na javnu raspravu Nacrta Odluke o utvrđivanju radnog vremena u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti, djelatnosti obrta i srodnih djelatnosti na području Općine Bužim.

VIDEO

FOTO

By admin