HOR TESNIM PREDSTAVIO PUBLICI SVOJ PRVI ALBUM «SVJETLO VJERE»

U subotu, 11. augusta 2018. godine u sklopu Slobodarskih dana viteškog grada Bužima, u večernjim satima na platou ispred osnovne škole u Bužimu, je održan koncert ilaija i kasida. Organizator ove večeri je bio Hor „Tesnim“ iz Bužima koji je izvršio promociju svog prvijenca, albuma pod nazivom „Svjetlo vjere“ koji je završen još u oktobru prošle godine.

Ljubitelji duhovne muzike islama su uživali u dvosatnom programu slušajući prelijepe ilahije i kaside koje su izvodili Hor „Tesnim“ sa gostima, Sinanudinom Bajrićem i grupom Dergjah, te horom duhovne muzike i sevdaha „Gazija“ iz Bužima.

Uz promociju albuma, Hor „Tesnim“ je premijerno prikazao i svoj prvi video-spot koji je rađen na ilahiju „Šakir – Zahvalni“ u produkciji dvojice Bužimljana, Dine i Harisa Isakovića.

Autor teksta i muzike svih devet numera koliko se nalazi na albumu „Svjetlo vjere“ je profesor muzike iz Bosanske Krupe, Amel Suljić, a na arnžmane se pored profesora Suljića potpisuju Mehmed Mehić i Nermin Delanović. Hasan Dedić, predsjednik Hora „Tesnim“, nam je rekao da je zadovoljan održanom promocijom, zahvalio se svim sponzorima koji su pomogli da ovaj album ugleda svjetlo dana, u prvom planu Općini Bužim na čelu sa Zikrijom Durakovićem koji je najviše pomogao u ovom projektu. Također se zahvalio Sinanudinu Bajriću, te Gazijama koji su svojim učešćem uveličali ovaj događaj.

FOTO

 

By admin