FK Sarajevo i Turkish Airlines ozvaničili saradnju

FK Sarajevo u Turkish Airlines danas su ozvaničili sponzorski ugovor u trajanju od tri i po godine. U hotelu Bristol zvaničnici jedne od najvećih svjetskih aviokompanija i bordo kluba potpisali su ugovor o saradnji.

Turkish Airlines tako je postao generalni sponzor FK Sarajevo, a dresove kluba krasit će ime ovog svjetskog brenda.

Ljubavlju i poštenim radom pokrenuli klub

Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo, izrazio je zadovoljstvo što je klub uspio postići dogovor sa Turkish Airlinesom. A ne tako davno bordo klub bio je u velikim finansijskim problemima.

«Velika mi je čast i zadovoljstvo da se prvi obratim na jednoj historjsoj pres-konferenciji u vremenu kada domaće kompanije nisu u mogućnosti da podrže sport. Mi potpisujemo jedan jako značajan sponzorski ugovor. FK Sarajevo je ne tako davno bio u velikim finansijskoim problemima, prijetilo nam je gašenje, ali smo ljubavlju, energijom i poštenim radom pokrenuli klub», rekao je Selimović.

«Hvala lokalnom timu Turkish Airlinesa koji nas je podržao i naš prijedlog za sponzorstvo poslao u centralu u Istanbul. Nakon dva mjeseca pregovora postigli smo dogovor i nadam se da ćemo ovim pomoći ekipi u ostvarivanju ciljeva. Uvjeravam ljude iz Turkish Airlinesa da ćemo ispuniti sve što smo na sebe preuzeli i da će biti zadovoljni saradnjom.» Edis Kusturica, predsjednik FK Sarajevo rekao je da je današnji dan jedan od najznačajnijih trenutaka u modernoj historiji FK Sarajevo.

«Osim što je ovo sportski, radi se i o poslovnom događaju kojim dajemo poruku da BiH nije crna rupa kakvom nas žele predstaviti te da se sa poštenim radom i iskrenom namjerom mogu dovesti sponzori«, rekao je Kusturica.

«Imati Turkish Airlines za poslvonog partnera je ogromno priznanje i obaveza za FK Sarajevo. Turkish Airlines posluje sa najboljim, i ako je tako ponosni smo na njihovo opredjeljenje da izaberu nas. Ubjeđen sam da se nalazimo na početku uzbudljivog, zajedničkog puta koji će trajati još mnogo godina, jer smo mi u klubu pred sebe stavili velike ciljeve za čije ostvarivanje trebaju veliki partneri. Nadam se da će ovo biti signal i ostalim kompanijama iz svijeta da postanu članovi bordo porodice i da budu ohrabreni da investiraju u BiH. Hvala svim ljudima sa obje strane koji su vrijedno radili na realizaciji ovog projekta», rekao je prvi čovjek bordo kluba.

Fudbal ujedinjuje ljude u svijetu

Ziya Taskent, viši potpredsjenik za marketing i prodaju prve regije Turkish Airlinesa, rekao je da ova aviokompanija leti u preko 100 zemalja, na 208 destinacija, a da je Sarajevo mnogo više od jedne destinacije koja pokriva njihovu mrežu.

«Fudbal je mnogo više od običnog sporta. Fudbal je sport koji ujedinjuje ljude u svijetu i danas će dva svjetska brenda spojiti saradnju. Turkish Airlines ima ugovore sa Barcelonom, Mancheseter Unitedom, Borussijom iz Dortmunda,  Marseilleom. Turkish Airlines postat će partner FK Sarajevo, kluba sa velikom tradicijom. Nadam se da će ovaj ugovor biti inicajlna kapisla za poboljšanje odnosa između dvije države, dva društva i pojačati odnose između dva brenda. Hvala svima što ste došli u ovolikom broju danas», rekao je Taskent.

Ahmet Salih Kansu, direktor Turkish Airlinesa za BiH istakao je kako je sretan zbog potpisivanja ugovora sa jednim od najvećih klubova u BiH. Posebno, jer potpisuju saradnju sa klubom sa Balkana sa kojim Turci imaju jake historijske veze.

«Mi smo aviokompanija koja je među prvim pokrenula letove za Sarajevo. U početku smo imali samo tri leta sedmično, no kako se tržište razvijalo, razvijali smo se i mi. Trenutno imamo 18 letova za Sarajevo u ljetnom periodu, a 14 u zimskom. Turkish Airlines daje veliku pažnju sponzorskim uguvorima u sportu. Što se tiče Balkana i bivše Jugoslavije, ovdje je prisutna velika historija u sportu. Sarajevo je jedan od navećih klubova u BiH, a već godinama smo sponzori SFF-a i Sarajevo Business Foruma te drugih manifestacija. Uvjereni smo da će ovaj ugovor sa FK Sarajevo biti korak ka novim partnerstvima u BiH. Nadamo se da će ime naše kompanije koje će Sarajevo nositi na svom dresu donijeti sreću klubu, kako u domaćem prvenstvu tako i u inostranstvu. Hvala vam», rekao je Kansu.

oslobođenje.ba

By admin