UZ DJEČIJI SMIJEH, IGRU I RADOST U BUŽIMU SVEČANO OTVORENO DJEČIJE IGRALIŠTE

Želja da Bužim ima adekvatno igralište za djecu, prostor u kojem će roditelji moći provoditi vrijeme sa svojom dječicom a koji će obilovati smijehom i igrom, napokon je ostvarena.

Tako je prvod dana Kurban-bajrama u Bužimu  svečano otvoreno «Dječije igralište“ koje se nalazi u krugu Osnovne škole Bužim. Projekat je ovo kojeg su sproveli mladi Bužima uz pomoć Internacionalne organizacije za migracije (IOM) i Općine Bužim.

Na samom početku svečanosti prisutnim se obratio Općinski načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković koji je čestitao mladima na uspješno realiziranom projektu, te poželio puno uspjeha u daljem radu.

Naime, prije nekoliko mjeseci mladi iz Bužima su, želeći priuštiti lijep, ugodan i siguran prostor za mališane Bužima, krenuli u procedure izrade projektnog prijedloga, a nakon toga i u realizaciju istog. Ovaj projekat je realiziran u sklopu projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini”, uz suradnju sa Općinom Bužim, Općinskim načelnikom, JKP “KOMB” Bužim, te mnogim drugim pojedincima i firmama koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

Ukupan budžet za realizaciju projekta je bio oko 15 hiljada KM, a cilj mladih je kako kažu bio da se ukaže na važnost očuvanja javnih površina. S tim u vezi su prije početka radova na igralištu organizirali radionice sa učenicima u OŠ «Radoč» i OŠ «Bužim», gdje su učenici kroz likovne radove poslali poruku o važnosti ovakvih projekata za njih, važnosti očuvanja okoliša, te poruke o sreći i njihovim željama.

Ovi radovi su preslikani kao mural na zid u igralištu. Igralište su otvorili mladi koji su radili na realizaciji ovog projekta, a najzaslužnijim pojedincima i volonterima su dodijeljene zahvalnice.

FOTO

Više slika pogledajte na fb profilu JU «Centar za kulturu, sport i informisanje»

By admin