“OTVORENA ZABAVNA ŠKOLA NOGOMETA“ U BUŽIMU: OKUPLJANJE U SUBOTU I NEDJELJU

I ove godine u Bužim će biti organizovana “Otvorena zabavna škola futbala” (Open fun football scholls) u kojoj će dječaci i djevojčice u dobi od 2006. do 2012. godišta imati priliku da u trodnevnoj školi nauče osnove sporta i nogometa. Ova škola će se održati u dva grada USK i to, Bužimu i Cazinu. Svi zainteresovani dječaci i djevojčice mogu se upisati 25.08 i 26.08. (subota i nedjelja) u 18:30 sati na stadionu NK “Vitez” Bužim.

Projekt Otvorene zabavne škole nogometa koji je pokrenula danska nevladina organizacija CCPA – OFFS (Open Fun Football Schools) s idejom da se djeca u dobi od 4 do 12 godina kroz zabavni koncept treninga upoznaju s nogometnom igrom, proširio se u 20 godina na 17 zemalja s područja bivše države, Kavkaza, srednje i istočne Europe te Bliskog istoka i Azije.

Riječ je o zemljama koje su u bližoj povijesti bile sudionici ratnih sukoba ili su prošle kroz značajne društvene promjene pa je koncept zabavne škole nogometa iskorišten kao alat za promociju demokratskih procesa, mira, razumijevanja, stabilnosti i socijalne kohezije.

By admin