U BUŽIMU ODRŽAN HUMANITARNI AIRSOFT TRENING

Ovog vikenda u Bužimu je održan humanitarni airsoft trening za liječenje male Belkise Mulalić u organizaciji ASK “Otpisani“ Bužim. Pored domaćina na treningu su učestvovali i airsofteri iz klubova sa područja Unsko-sanskog kantona: “Grupa 306“ i “Ghost“ Bihać, “Una M4“ Bos. Otoka, «Centurion» Velika Kladuša i “The Lost“ i “Krajiški patriot“ Cazin.

Njih preko 40 airsoftera iz navedenih klubova  se okupilo i na dobrovoljnoj bazi sakupilo 1.210 KM koje su predate ocu Emiru Mulaliću. Prema izjavama organizatora trening je prošao i bolje od očekivanog.

“Ovo je još jedan dokaz da airsoft okuplja tako dobre ljude, mehkog srca, otvorene ruke i bistrog uma što nas posebno raduje!  Zahvaljujem se našim kolegama koji su nam se pridružili u ovom humanom gestu i dali svoju podršku.  Airsoft ima srce, ko god drugačije misli, taj ima probelm sa samim sobom i stvarnim svijetom“ kazao je predsjednik kluba Fuad Duraković. Nakon treninga nastavljeno je druženje uz roštilj.

Belkisa Mulalić je rođena 21.02.2013.godine u Bužimu. Do januara ove godine bila je potpuno zdrava djevojčica sa puno energije i veselja.

Nakon toga roditelji primjećuju promjene na djetetu i odlaze u Dom zdravlja Bužim, nakon toga upućuju je na daljne pretrage u Bihać, a kasnije i u Sarajevo. U prvim pretragama dolazi se do dijagnoze Arthritis juvenilis idiopathica – sistemska forma, infectio tractus urinarii

Sve do sada roditelji od Belkise su se borili sami sa troškovima kako su znali i umijeli, ali više nisu u mogućnostiti finansijski pratiti liječenje svoje petogodišnje djevojčice, a najviše na svijetu žele da izliječe svoje dijete.

Doktori na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, utvrdili su da Belkisa mora primiti ukupno 24 terapije ACTEMRA 20 mg/ml Tocilizumab. Jedna terapija košta 1.000,00 KM i prima se svako petnaest dana.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći Belkisi to možete uraditi uplatom na broj žiro računa koji Vam je na slikama u prilogu.

Sve uplate idu na oca od Belkise, Emir Mulalić, Raiffeisen Bank broj računa: BA391613000074419716, a za sve dodatne informacije možete se obratitit direktno porodici na broj telefona: 062 888-347.

FOTO

By admin