BIHAĆ: JAVNI POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA

BIHAĆ, 11. septembra – U okviru USAID-ovog projekta «Diaspora Invest», u Bihaću je predstavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava.

Riječ je o grant programu koji podržava mala i srednja preduzeća, a koja nisu starija od tri godine te su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore.

U prvom krugu javnog poziva dvije firme iz Sanskog Mosta iz metaloprerađivačkog sektora dobile su novčanu podršku USAID-a.

Na ovaj način se otvara prostor za ulaganja, otvaranje novih radnih mjesta i uvođenje novih tehnologija u BiH, kažu u Privrednoj komori, koja je servis za povezivanje domaćih privrednika i USAID-a.

Pravo apliciranja imaju mala i srednja preduzeća koja nisu starija od tri godine, te su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore.

Podnosilac zahtjeva, ukoliko aplicira za iznos od 50 hiljada maraka, morat će uložiti 25 hiljada učešća, a preostalih 25 hiljada u nefinansijskom doprinosu. Javni poziv je otvoren do kraja septembra.

By admin