KUP BIH: ŽELJEZNIČAR NA PECARI, VELEŽ DOČEKUJE SARAJEVO

U terminima od 16:30 i 19:30 sati danas će se igrati utakmice šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a najveću pažnju privlače mečevi u Mostaru gdje se sastaju Velež i Sarajevo, u Širokom gdje Široki Brijeg dočekuje Željezničar te u Tuzli gdje Tuzla City igra protiv Zrinjskog.

Bit će odigrano ukupno 15 utakmica, budući da je Klis zbog odustajanja Sloge iz Doboja direktno prošao u narednu fazu takmičenja, a uzbuđenja na terenima širom BiH sigurno neće nedostajati.

Najviše pažnje svakaki plijeni meč u Širokom Brijegu, gdje će istoimeni domaćin ugostiti Željezničar. Ove dvije momčadi su se sastajale u Kupu i tokom prethodne dvije sezone, a po jednom su prolazili Široki Brijeg i Željezničar te na kraju osvajali trofej.

Zanimljivo će biti u Mostaru. Tamo će se za plasman u osminu finala boriti federalni prvoligaš Velež i Sarajevo, dok će Čelik na Bilinom polju u Zenici ukrstiti koplja sa Krupom, koja je ujedno aktuelni viceprvak Kupa BiH. Zrinjski će gostovati na Tušnju kod Tuzla Cityja, od kojeg je upravo prošle godine eliminisan, tako da izabranicima Blaža Sliškovića motiva neće nedostajati.

Ovo će biti još jedan dan za pamćenje u Kikačima. Mladost koja se takmiči u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona je samim plasmanom u šesnaestinu finala ostvarila historijski uspjeh, a naredna prepreka pred ovim ambicioznim niželigašem je Leotar.

U Ugljeviku se sastaju Zvijezda 09 i Mladost, Kozara će ugostiti Radnik, dok Sloboda ide na megdan Metallegheu…

Kup BiH, šesnaestina finala:

Igman – Rudar Prijedor (16:30 sati)
Alfa Modriča – Borac (16:30 sati)
Zvijezda 09 – Mladost Doboj-Kakanj (16:30 sati)
Moševac – Rudar Kakanj (16:30 sati)
Tuzla City – Zrinjski (16:30 sati)
Bosna – GOŠK (16:30 sati)
Pobjeda – Zvijezda Gradačac (16:30 sati)
Kozara – Radnik Bijeljina (16:30 sati)
Velež – Sarajevo (16:30 sati)
Čelik – Krupa (16:30 sati)
Metalleghe – Sloboda (16:30 sati)
Sloga Gornje Crnjelovo – Slavija (16:30 sati)
TOŠK – Goražde (16:30 sati)
Mladost Kikači – Leotar (16:30 sati)
Široki Brijeg – Željezničar (19:30 sati)

Jedini tim koji je bez borbe u šesnaestini finala izborio plasman među 16 najboljih je član Druge lige FBiH Jug Klis koji je prošao dalje nakon što je Sloga Doboj odustala od takmičenja.

By admin